Kaospiloter

Så var det ju den här fantastiska fredagen också.
Fan, den känns inte på långa vägar lika fantastisk längre.
Allt bleknade i minnet från lördagen.
Men det kändes som en bra historia när det hände, så jag tänker dra den iallafall.
Efter fyra månaders ensamsovande har jag på en helg lyckats få sällskap två av två nätter.
Den första var ingen mindre än Tina.
Vi var hemma hos Amelie som fyllde 20 i veckan för att fira henne.
Jag jobbade ju i lördags och Tina var ledig, så jag körde.
Vi hade en sjukt trevlig kväll med sjukt god mat och kanske framförallt, god Carlottakaka!
De skulle vidare ut men vi hade ju redan planerat vår partykväll på lördagen (visade sig vara ett smart drag, riktigt dåligt drag på fredagen, eller så är det helt enkelt vi som är partyt?) så då satte vi oss i bilen och åkte hem.
Kom hem strax efter tolv, glada i hågen, bara för att mötas av en låst dörr och insikten att vi glömt nyckeln på insidan.
Att väcka cheferna var ju i det läget inte ens ett alternativ att överväga och polacken har inget fönster, så vad gör man?
Först började vi leta lämpliga hästtäcken att använda som sängkläder och göra ett litet bo av innan vi (Tina) fick en snilleblixt.
Lastbilen!'
Tack och lov för att bo på landet där man inte låser sånt.
Så vi kravlade oss upp i lilla sovdelen och låg där och kurade resten av natten under jackor och ett tunt stackars täcke vi hittade.
Vi kunde ju bara inte med att erkänna morgonen därpå att vi varit utelåsta, så vi gjorde upp planer, flyktvägar och gömställen i förväg för att slippa bli sedda av chefen.
De behövdes inte, för vi tänkte ju inte på att polacken alltid tar sin morgonbajs på toan på bottenvåningen (vet inte varför, är bara glad att) så vi kunde kuta som små gnuer in och upp innan chefen hann komma ut och morgonfodra.
Vi är kaospiloter i sitt esse.
/ Fraj
Amelie, Carlotta och Tina på vår bowlingkväll som jag hållit så tyst om.
Med vilje, ja, jag kom sist.


Richard Gere

Angående mitt kap.
Inte nog med att jag sumpade min chans till säkrad ekonomi en bra stund framöver, jag sumpade ju också min fribiljett till en partyhelg i Berlin! Vad tänkte jag egentligen?
/ Fraj

Chaos lives in everything

Fraj "bortamatch" Henriksson strikes again.
Behöver inte åka hem utan att ha legat med en tysk.
Man kan också kalla mig Fraj "finkänslighet" Henriksson. Vräkte ur mig en hel hög med magiska kommentarer, tex när han förklarade vad han jobbade med, "Du vet, som Richard Gere gör i Pretty Woman" (slog mig inte förrän nu hur fjolligt det lät med en man som har bättre koll på romantiska komedier än jag?!) och jag utbrister "aha, du köper prostituerade!" Men nej, det var tydligen inte riktigt så han menade.
Orkar inte vara jag.
Det känns som att jag säger det här om varenda gång vi är ute, men den här kvällen blev verkligen fullständigt hjärndöd.
Snålåkte på tåget, ramlade omkring inne på en av toaletterna de 30 minuterna in till Hamburg och lyckades fylla oss själva riktigt ordentligt på krutgroggarna vi fick med oss hemifrån.
Hann tillochmed med Hard Rock Café, även om vi redan där var så i gasen att minnesluckorna är giganstiska.
Kan sen ha blivit en eller annan shot för mycket borta på Reeperbahn.
Men roligt hade vi!
Richard Gere (nej, jag vet inte vad han heter, inte heller hur gammal han var eller hur jag ens hittade honom) hade fallit min mamma i smaken.
Hon har ju pratat sen jag åkte till Tyskland om att jag ska hitta nån rik greve att slå mig ihop med.
Han är det närmsta jag kommit såhärlångt.
Han var från Berlin (så mycket vet jag iallafall om honom!) och var i Hamburg över helgen, vi var alltså två vilsna själar som irrade omkring i natten.
(Magiskt uttalande #2, han frågar mig leende hur smart det egentligen är att följa med en främmande kille i en främmande stad och jag avfärdar honom med ett "äsch, sånt har jag gjort förut!".
Han var ju inte helt enkel att tillfredsställa heller, han vägrade ju nöja sig med något sämre än ett 4-stjärnigt hotell (har fortfarande inte kommit underfund med varför vi inte åkte till hotellet där han egentligen bodde) och sådana var inte helt enkla att hitta vid 5-snåret natten före ett jävla maratonlopp som gick av stapeln idag, så vi var inne på de tre flashigaste hotellen jag någonsin satt mina fötter i innan vi fick tag på ett rum (där träffade jag ett par svenskar i lobbyn, fantastiska människor).
Vi höll dock på att få napp redan på det andra -och flashigaste av dem alla, de hade en svit för cirka gurka 600 euro natten ledig, han svor länge över att han inte hade kreditkortet med sig.
Detta var efter att han förnekat att han var rik, jag var ju tvungen att fråga när jag fått veta att han var Richard Gere.
Mitt liv VAR Pretty Woman där ett slag.
Har bara känt mig mer malplacerad än jag gjorde när jag raglade in i den hotellobbyn i strumplästen och horskorna i handen (fick nog nån gång under promenaden mellan första och andra, men tackade bestämt nej till gentlemannens erbjudande om att bli buren) och det var när jag skulle ta mig ut från vårt hotell imorse.
Som det bakfulla dagen-efter-luder jag var smög jag omkring längs väggen och vågade inte se någon i ögonen, men kände ändock hur det fina folkets blickar brände i ryggen.
Detta verkade dock inte bekomma honom, utan han frågade istället om vi skulle äta frukost innan vi gick.
Jag tackade nej till det också. Med sorg i hjärtat ska erkännas, det måste ju vara drömmen, få hotellfrukost efter en sådan kväll.
Hade nog behövt det egentligen, för att överleva den än mer kaotiska resan hem..
Människor som lever måttligt, de kan ju omöjligt ha lika kul som jag? Hur händer sånt här mig?
Måste ge kvällen fyra av fem toasters, ett par promillen mindre och ett telefonnummer till mr Gere hade gett den full pott!
MÅSTE fan börja fylla i mina ögonbryn.
De syns ju i verkligheten?!
/ Fraj!

Travelpartner

Hej bloggen.
Har just kommit hem (till slut) efter att ha irrat över halva Hamburg hand i hand med Richard Geere, en mycket mysig och framförallt generös man.
Vi har åkt mycket tåg och ännu mer taxi.
Jävla maraton.
Taxichaffisen som han gav hedersuppdraget (och betalt) för att ta mig hem lyckades inte ta sig ut ur Hamburg, så han dumpade av mig vid random tågstation för att jag skulle kunna åka in till haubtbahnhof och därifrån till Bargteheide.
Gick jättebra, hittade rätt tåg - fast åt fel håll och hamnade i nåt jävla ghetto innan jag hamnade på rätt köl och tog mig till stationen.
Är så trött.
Måste sova ett slag, får vara värt att offra nattsömnen.
Vi hörs ikväll, det här är bara för mycket.
/ Fraj!

Partynacht

Hej bloggen.
Nu försummar jag dig sådär igen.
Förlåt?
Nu är jag påväg för att samla ihop lite nytt material till er.
Vi ska iväg på (vår sista?) utekväll i älskade Hamburg.
Känns bra att jag dagen till ära är halta lotta. Har fått tårna på bägge fötterna krossade plus att min ena ljumske gör grisont.
Är säkert höftkulan. Först håravfallen och nu den.
Jävla skit att växa upp.
Finns det nån rättvisa i den här världen?
Ni ska få höra historien om den där höftkulan.
Den är fin, lovar.
/ Fraj

Desperate times takes desperate actions.

Hej, jag heter Frida, är tjugo år och igår köpte jag medel - mot håravfall.
Två doser senare, min hårbotten kliar och jag luktar precis som jag föreställer mig att gamla, lätt överviktiga män med tupé gör.
Det blir nog bra det här ska ni se!

A cinderella story.

Vi kör lite språklig humor såhär torsdagen till ära.
Tycker den är fantastisk.
Vet ni vad?
Om fem veckor kommer jag hem!
/ Fraj!

Locust

Tisdagar har under några år varit min absoluta hat-dag.
Jag tror det började på gymnasiet (eller möjligtvis lite omedvetet redan på högstadiet, fullkomligt irrelevant).
Måndagar är ju trots allt fantastiska när man får träffa dem man delar vardagen med och dela med sig av osannolikahistorier kring helgerna som förlöpt på olika håll, allt är fortfarande färskt och spännande.
På tisdagar däremot, har helgyran släppt, man vet vilka som gjorde vad och ändå är det fortfarande en halv evighet till nästa äventyrarhelg.
Men sedan Tinas intåg i mitt liv har en del av den här tisdagskrisen släppt.
Vår fina tradition tisdagsvinet är ju helt magiskt.
Igår avnjöts ett franskt rött vin tillsammans med en ost och kex middag.
Tjejen som inte hade pengar ja.
Rationaliserade bort både smör och vatten från veckans handling som "lyxvaror jag inte har råd med", allt för att skrapa ihop grus till vårt eminenta tisdagsmys som smakade bättre än det luktade, fisosten fick nämligen återigen göra entré.
Jag märker att jag blir bara mer och mer blödig för varje flaska vin vi korkar upp häruppe, för varje flaska betyder att vi närmar oss ett avsked.
Ylar bara högre och högre om "hur ska jag överleva tisdagarna utan dig och vårat viiiiin???" med gråtmilda ögon.
Det är lite pinsamt.
Men jag kommer sakna Tina nåt fruktansvärt.
Blir tillochmed blödig nu, utan vin.
Fan.
Just det, vill ni höra en fin vaggvisa, sök på Machine Head, Locust nånstans. Orkar inte länka.
/ Fraj!

Fläskmongo

Hej bloggen. Plus/minus/nollar.
Onsdagsfika idag nivet. Blev onsdagsfika i kubik då Amelie fyllde 20 igår.
Sekt inkluderat.
Det var alltså minuset.
Uppvägde detta med en långpromenad (världens håll. Trodde maginnehållet skulle ramla ut) och ett äpple till middag.
Den här fina bilden togs på mig och Tina i eftermiddags.
Jag har kanske gått upp lite i vikt, ja!

/ Fraj!

Om att göra kaos

Har fortfarande inte diskat eller städat undan kaoset jag gjorde i mitt kök i helgen. Egentligen gjorde jag det inte enbart under helgen. Mount Diskerest har sakta, men ack så säkert, fått växa sig stort och större under en alldeles för lång tid nu. Det är ju egentligen inte det att jag inte vill diska, det är ju bara det att jag hellre gör andra saker. Jag tycker ju om att diska...
Är så brutalt sugen på mjölk. I vanlig ordning har jag druckit upp all innan jag hunnit köpa någon ny. Köpte tre liter i söndagskväll... Orkar inte vara så glupsk. Heter det ens så?
Det gör inget, jag hittade ett paket flingor i ett skåp i stället. Ett fint substitut.
God natt och sov gott! Gör kaos!
/Märta

Bröstbekymmer

Hej bloggen.
Mina nya tuttar är helt fantastiska, men skulle ändå önska att de pekade lite mer uppåt...
HAHAHA nej, sådana bekymmer har jag inte.
Ni vet att jag delar allt med er. Nu kommer en ny personlig källa till ångest, jag oroar mig nämligen för att jag ska bli tvungen att amputera ena bröstet.
Medan jag väntade på att duschen skulle bli varm igår (tar uppskattningsvis en halvtimme) roade jag mig med att plocka arga hårstrån runt bröstvårtorna.
Brudar, kan vi inte bara släppa alla illusioner och erkänna? Nästan alla har dem, de ilskna kolsvarta hårstråna kring vårtgårdarna som envisas med att komma tillbaka gång på gång och bäst bekämpas med pincett.
Dessutom har nästan alla trott sig vara ensamma i världen om att vara sådana håriga skogstroll och undrat "varför är inte jaaaaag normaaaaal?" Det är vi. Vi är ett enda stort lyckligt systraskap av kroppsbehåring! ♥
Det är bara det att mitt lilla projekt lyckades inflammera nån körtel eller hårsäck eller nåt, så bröstvårtan svällde till nästan dubbla storleken, det blev knallrött och är idag som två sår som svider som fan när bh-n ligger emot dem.
Kommer jag dö?


/ Fraj

Cup-a-wine

Jag tror jag ska anställa fantastiska Anna som researcher för KombinationsKristus!
Hon har nu lyckats hitta stjärnan som kom på själva idén kring det här med portionsglaset vin.
Artikeln hittar ni HÄR.
Den mest fantastiska raden måste ju vara "M&S reports that the glasses are proving hugely popular with workers at lunch-time and with commuters who enjoy a drink on the train home, but draw the line at swigging out a bottle of Chardonnay".
Jag känner mig genast mycket lugnare angående min egen alkoholism. Jag kan ju iallafall hålla mig tills jag kommit hem!

/ Fraj!


Panta-la-mera

Nu är jag snudd på pank.
Luspank.
(okej, egentligen inte, har 800 euro undanlagda och nästan 8000 på kortet, men lösa cash likzåm).
Jag är ju som tidigare känt en person som inte riktigt klarar det här med plånböcker dåva. (nej, jag har inte tappat bort den, än.)
Har därför alltid mer eller mindre små pengagömmor i diverse jackor, byxor, skrymslen och vrår som jag ramlar över vid väl valda tillfällen.
Tillochmed de börjar sina.
Vi fick köra en pantrunda för att finansiera morgondagens uppkommande ostkväll.
Det här med plånböcker suger.
Det är ju bara hål i dem?
/ Fraj!

Mässa

Fraj "jag ska inte ha nåt, har ändå inga pengar" och Tina fick idag ledigt tillsammans på eftermiddagen för att kunna åka in på hästmässan i Hamburg.
Kom hem med den perfekta lädergrimman åt Skutt och (kors i taket) en plånbok igen!
Så jag har nåt att stoppa pengarna jag inte äger i.
Ska försöka behålla den tills jag kommit hem åtminstonde.
Mamma har berättat att man förr i världen fick gratis provsmakning av Jäger på tyska mässor.
(Inte för att jag dricker ren Jäger, men ändå)
Det närmsta vi kom var irländsk öl.
Som vi fick betala för.
Tarvligt.
Men, vi lyckades fjäska till oss ett varsitt par magiska skoinlägg.
Ville köpa ett schabrak i samma material.
Kostade bara 1300 spänn. :)

/ FrajMatvrak

Den obligatoriska "Tina äter - bilden"


Hon försökte då ge tillbaka. Vet inte om hon bara gör sig bättre på goffarbilder eller om jag är en bättre fotograf.
Ba skoja, klart jag är en bättre fotograf.
Syns ju på ögonbrynen.
Borta, igen.
Lite rädda för kameran minsann.

Vi var såååå nära att hamna i Hamburg. Stod på tågstationen och såg Hamburgtåget komma in, partytarmarna vred sig i magen på oss, men vi lyckades slita oss och åka hem.
Mest på grund av våra ekande plånböcker.
Och lite för att cheferna skulle iväg med dotra på tävling och var tvungna att åka vid sex imorse.
Hade varit lagom pinsamt om vi mött dem i dörren liksom, det här med att åka hem tidigt har ju visat sig inte riktigt vara vår grej.

/ Fraj!

Konstiga saker tyskar gör

# 876
Ett glas rödvin to go, tack.Hade det inte varit dyrt hade det kandiderat till smuggelvänligt festivalområdesgods anno 2012.

/ Fraj

Will you still call me superman?

Medan Tina slitit arslet av sig med alla hästar på hemmaplan har min eftermiddag sett ut såhär.
Två hästar, tre klasser som inte ens var direkt efter varandra.
Ibland gillar jag mitt jobb mer än vanligt.
Kom hem strax före nio, försökte få sympati för lång dag.
Funkade inte, så istället är det tydligen jag som ska fjäska järnet för att hålla terrorsambon på bra humör.
Har därför både fixat en eventuell gemensam ledig em på söndag OCH framförallt stekt ägg i köket i Hajens närvaro.
Var farligt nära att fastna i Absolut-fällan.
Hur länge ska vi kunna tacka nej?
Hur jävla bra är jag på en skala?!

/ Fraj!

Vanlig vodka

HAQHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHA DÖR.
Hajen har köpt med SVENSK vodka!
Han vill fylla oss.
Inte igen, vad göra?! HAHAHAHAHAHAHAHAH

Cheesy

Okej alltså.
Det här med de vettiga ostarna på Netto.
Den vi egentligen ville ha - fanns inte naturligtvis.
Vi blev lite småknäckta ska erkännas, så vi slet tag på den enda vi inte provat - och den enda som man inte fick 75% hål för pengarna för.
...
Den luktar.
Den luktar så obeskrivligt mycket FIS!
Det har luktat fis i hela huset, det slår emot en bara man går från stallet in i casinot, trots att vi inte använt den sen igårkväll!
Den luktar tillochmed värre än vårt katastrofmisslyckade ostprojekt i gymnasiet som fick stå och ruttna i klassrummet en hel långhelg.
Ingen har frågat vad det är som luktar än.
Tror inte någon vågar, de oroar sig nog bara för vår tarmhälsa.
Men, vi kan ju glädja oss med att vi hittat det enda som nog kan kväva lukten från Hajen som nu är tillbaka - på gott och ont.
/ Fraj!

Snyggast i stan!

(Mycket heztar nu)
Imorse skickade vi iväg lilla tjejen ut i stora världen på treårstest.
Kom hem med superpoäng, det kombinerat med solsken kräver ju att vi firar.
Ni vet hur det funkar, prommis till affären (denna gång Netto som är den enda affärskedja i det här gudsförgätna landet med någotsånär vettig ost), införskaffa en vinare som ska förtäras tillsammans med resterna av vår "äppeljuice".
Blir inte så mycket.
... Finns inte så mycket kvar.
/ Fraj

Mamma igen!

När fölisar för första gången ser dagens ljus har jag världens bästa jobb.
När deras mammor dör skulle jag hellre vilja sitta i kassan på ICA i hemskogarna.
Sent igårkväll skickade vi Goldika och hennes färsking akut till kliniken för hon visade symptom på kraftig kolik.
Knappt en timme efter hennes ankomst tog man bort henne.
Fölungen är kvar där och vi letar nu febrilt efter en amma som inte försöker ha ihjäl henne, som den första gjorde.
Jag vet inte hur ni känner, men jag tycker det påminner lite för mycket om förra sommaren.
/ Fraj

Fjäsk

Fjäskturné efter bensinincidenten, anhalt 1.
De sötaste (OBS, inte billigaste, *kostar på*) chokladkaninerna Rewe hade att erbjuda!
/ Fraj

Big Brother

BB live, är det Behring Breivik live eller?
Jag vet ärligt talat inte vad jag tycker om det här riktigt.
Det känns lite groteskt.
Men fast är jag.
Fan.
/ Fraj

Alla borde ha en vän som jag!

Iallafall om man vill bli stående med soppatorsk i en skruttig svensk Volvo på en tysk mack.
HAHAHAHAHAHA.
Skickade iväg Tina i min bil igår för att han ändå behövde röra på sig och behövde tankas.
Har dragit ut det här med tankandet i en vecka nu och snyltat duktigt på chefens Golf istället.
Kände mig tvungen att ta tag i saken nu för att inte batteriet skulle tacka för sig igen.
Med min allra bästa "det ordnar sig" röst försäkrade jag henne om att "Jovisst kommer du fram till nån av mackarna, inga problem, nänänä!"
Visste inte vart jag skulle ta vägen när hon ringde en stund senare när hon ringer och berättar att hon kom till macken, men 20 meter från bensinpumpen dog han - och vägrade starta igen.
Så hon fick snällt be en något sånär engelsktalande vänlig man att knuffa fram Sturegubben till pumpen så hon kunde åtgärda problemet.
Mannen i fråga ville dock inte ge sig utan strid och kunde inte sluta tjata om "hon var säker på att det vara var soppatorsk? Det är inget annat fel på bilen? Klarar hon sig verkligen hem sen?"
HAHAHAHAHAHA har lite dåligt samvete.
Får nog vara jävligt snäll mot Tina ett tag framöver.
Ser han opålitlig ut menar ni?

/ Fraj

Månens mörka sida.

Jag måste ju dock erkänna en sak.
Det finns ju faktiskt tidiga söndagmorgnar som är bättre än andra.
Välkommen till världen färsking!
/ Fraj

Gryning

I don't approve this tidig söndagmorgon.
Jäveln håller helt med mig.
Det är nog det enda vi är överens om.
Hade förresten ramlat ur sängen imorse om den inte stått vid väggen.
Vaknade inkilad mellan väggen och madrassen, på sängramen.
Jätteskönt. Jag är en fara för mig själv.
/ Fraj

What I have and what I ache for.

Okej, mamma hade rätt.
*mamma almighty*
Apfelkorn ÄR livets vatten.
Ser ut som äppeljuice, luktar som äppeljuice och jajemän, smakar som äppeljuice.
Sommarens dryck är kirrad, ska med lådvis med sånt hem!
... Det gäller bara att inte få en dålig fylla på det. Man lär ju aldrig klara av att dricka äppeljuice igen.
Ikväll är det inget sådant som står på menyn.
Inte ens en enda flaska vin.
Trots att det tillochmed är LÖRDAG liksom.
Te, mackor och sängen före klockan nio, mer party blir det inte.
Pinsamma tjejer.
Jag måste ju jobba imorgon igen.
Nästan 40 timmar de senaste tre dagarna.
Tina får vara ledig, utan mig.
YYYYYYYL!
/ Fraj

Är du lycklig nu?

HEJ!
Efter två veckor på den karibiska ön Aruba, är jag nu tillbaka i min lägenhet i Linköping igen. Om det finns ett paradis på jorden så vet jag vart.
/Märta

Volatile times

hEJ BLOGGEN.
Blev lite galet med capset där, orkade visst inte ändra.
Berättade för Tina idag om min hjärnblödning.
Tur att hon är en sån fantastisk vän, berättade att det kan vara en hjärtinfarkt också ♥
Livshotande är det i vilket fall som helst.
Men det kanske jag förtjänade.
När hon berättade om akut kissnödighet gav jag henne diagnosen diabetes - som visst råkade vara hennes stora sjukdomsfobi.
Det där om att dagen skulle bli bättre...
HAHAHAHAHA
Den blev ännu värre.
Nu ska vi dränka våra sorger i Apfelkorn, luktar som äppeljuice och är enligt mamma ungefär som livets vatten.
Vi tänkte klämma en blaskig vinare också.
Blir tredje den här veckan.
Det är inte ens lördag än.
När blir man alkoholist?
/ Fraj

Fear is the weakness

Vi hade iallafall tur med vädret!
HAHAHAHAHAHAHA.
En stund.
Tills hällregnet kom.
Jävla skitland.
Var vid lunchtid redo att hänga mig i taklampan i köket, eftersom varken ena chefen, polacken, Amelie eller Carlotta varit här idag hade vi lite att göra.
Elva hästar på eftermiddagen till exempel.
Men jag överlevde ju det också, superwoman klarar allt.
Priset jag fick betala var ett attackanfall näsblod när jag duschade på kvällen och en misstänkt hjärnblödning (mystiska pirrande känslor i vänstersidan), men har inga bestående men.

Ber till Gud att dagen blir bättre.
God morgon förresten.
Snart kommer jag hem.
/ Fraj!

Eier

Små tankar om ägg.
På riktigt, hur kan nåt som kommer ur röven  på en höna vara så jävla gott?
Mycket märkligt.
/ Fraj

Det var en gång en kommentar...

Anonym om Time and time again:
jag måste säga att dinna naglar ser ytterst snygga ut om man tänker att du jobbar i stall!! :) all heder till dej!
... Tack så mycket!
Det ska jag framföra till ägaren till dessa naglar.
Jag önskar att jag kunde ta på mig lite av den hedern du ger mig, men icke!
Det är nämligen inte mina tyvärr, mina är visserligen långa, men har inte fått lika mycket tid och kärlek som dessa.¨
Jag suktar efter dem dagligen, men är alldeles för lat!
Jag lånade in Tinas hand till det kortet nämligen!
Just idag såg fröken Vänster ut såhär


Jag kan ha norra Tysklands äckligaste händer.
Har trots att de värsta köldsprickorna försvunnit fortfarande kroniska smutsränder i fårorna som inte går bort, och nagelbanden ska vi ju inte prata om!
Har här dessutom härliga smutsränderna från hell under naglarna.
Dör lite på mig själv.
Ska bli så skönt att bli människa igen.

/ Fraj!

I took a walk around the world to Ease my troubled mind

Igår tappade jag sugen lite.
Planerade att idag skriva ett deprimerande inlägg om hur min helgsalighet släppt, att halva veckan är kvar till ny helg, att Tyskland har återvunnit sin gamla form och vägrar sluta regna och att tillochmed påskliljorna sloknar.
Vad händer då idag?
Jo, jag vaknar med ett nytt "halvfullt och inte halvtomt" perspektiv på livet och ser att halva veckan redan gått.
Att världen i övrigt bjudit på Lilla Sällskapet framför allt, sen om inte riktigt sol så iallafall uppehållsväder (nästan) hela dagen (undantaget var en regnskur i eftermiddags som enligt tysk standard inte var mer än en fjärt i rymden) och värme som varit tillräcklig för att inte behövt nån jacka på hela dagen är ju en bonus.
Sen är ju fortfarande påskliljorna vissna, men vem fan bryr sig?
Vi har ju hela sommaren framför oss och kan glo på blommor tills vi nästan kräks på dem till slut om vi nu vill.
Det ska lite mer än så till för att slå hål på mitt lilla lyckorus idag.
Därför har nu mitt samvete och Tina övertalat mig till att GÅ ner till Aldi för en flaska rödtjut.
Dööööööööö grymma värld.
(Mitt-i-veckan-vinet ligger högt på listan över saker jag kommer sakna med Tyskland)


/ Fraj

Om vingarna bär

Jag är just nu så lycklig att jag nästan tuppar av.
Lilla Sällskapet på Peace and love 2012.
Där ska vi också vara.
Det kommer bli årets Hurts.
Jag kommer gråta, jag lovar.

Även om jag har lite svårt att förlåta Erik Nordström för Ansiktet. Ni vet, låtarna "X" och "Äckligt".
Att någon som kan göra så fantastisk musik också kan göra så vidriga låtar?/ Fraj

Brillz

Har ju helt glömt visa upp de helt galet awesome glajjorna jag sprang på i lördags!
När jag ska sluta tjata om den där lördagen? Aldrigggg, den var så bra!

Tycker såna här kan vara skitfräna, på riktigt.

... Men inte när det går att göra såhär med dem va...?

/ Fraj

I really don't mind what happens now and then

Haha, sitter här och fnissar lite för mig själv.
Hittade för en stund sen sådana här *konstiga bilder* på telefonen.
Ni vet såna som mystiskt och obegripligt dyker upp när man lämnat ifrån sig den en stund för att kunna ge någon annan skulden om den försvinner under kvällen.
Vi råkade ju gå ut en sväng i lördags.
Snudd på osminkade och med ofixat hår och orakade ben.
Tur att det är Tyskland.
Vi började lugnt och stilla här hemma med en "liten" påskmiddag (blev ingen dessert. Vi skulle gjort cheesecake men insåg att vi inte ville vänta till 3 på natten för att äta den).
Ser jättefint ut eller hur.
Tills man börjar räkna efter hur vårt bord såg ut dryckesmässigt.
Akvavit och REKORDERLIG PÄRONCIDER!!!!
Edeka är min favoritaffär!
Tina var helt galen. Kändes som om hon aldrig skulle sluta tvinga mig dricka snapsar.
Hajen junior.
Förutom de här två skönheterna slank det ner en flaska vin och en mjölkdrinksgrogg.
(Jelzin och mjölkdryck med smak av nötter. Livsfarligt)
Sedan kommer ett av kvällens riktiga höjdarmoments.
Hur många kan säga att de suttit i baksätet på en tysk polisbil?
Vi hann inte ens av gårdsplanen.
Vi väntar på taxin, vinkar in en bil som kom körande långsamt innan vi inser att det inte var någon taxiskylt som satt på taket.
Farbror polizei...
Höll på att smälla av, börjar huttrande förklara att vi bara väntade på taxin och att vi misstagit oss, då erbjuder han oss skjuts ut till Hamburger strasse för att vi skulle kunna vänta där istället för att stå där i mörkret, en mycket sympatisk man.
Kvällen i övrigt fortsatte i (nästan) samma vansinniga spår, vi träffade ett gäng fotbollssvenskar som var i Tyskland på "träningsläger" som det så fint hette, betydde visst i praktiken att man hängde på Reeperbahn och söp som svin..
Tänker inte gå in på detaljer, lämnar det lite åt fantasin och knyter ihop säcken genom att visa den tidigare nämnda "konstiga bilden", kvällen började alltså i en polisbil och slutade såhär, innan vi åkte hem, åt pastafrukost och gick ut och morgonfodrade :)
/ Fraj!

Femton minuter en kvart

... Käkade bakispizza i söndags, slängde kartongerna förut.
Den "lilla" var min.
Det känns lite bättre att veta att det räckte till lunch idag också.
Inte mycket, men lite.
Gött vare.

Time and time again

Hej igen.
När jag letar igenom mina bilder på jakt efter dem som lämpar sig att visa för er slås jag av en insikt.
80 % föreställer Tina när hon äter?!
Hahah vad säger det här om oss?
Det känns bra att då uppväga detta fenomen med att vi ju faktiskt gått ner i vikt bägge två sen vi kom hit.
Men hur ska jag kunna återanpassa mig till en tillvaro då jag inte jobbar tio timmar om dagen och alltså lägger på mig osmickrande kilon om jag fortsätter på glass-dieten?
För det gör jag. Bilringarna suger åt sig fett som en svamp.
Vi hade världens myyyyysigaste (mammabloggarvarning) gemensamma lediga dag i lördags.
Det enda som kunnat göra helgen bättre hade varit tatueringsmässa och upper-east party igår.
Vi började med att dra igenom varenda hästsportbutik inom flera mils omkrets och gick sedan på spending-spree i Hamburg.
Eller Tina spenderade pengar. Jag tittade på.
Mest.
Blev två nya bh-ar (kompensation för badhusincidenten) varav en var på rea och var en dunder push up.
Får ju tuttarna under hakan, är det det som kallas falsk marknadsföring?
Fraj köper-konstiga-grejer Henriksson var ju tvungen att köpa nåt hon inte behövde också.
Jag har köpt min första ring!
Den var helt bedårande, kunde inte låta bli.
De som känner mig vet att jag egentligen inte kan ha ringar.
Jag älskar dem, men lever med nån slags sjuklig fobi för att de ska fastna.
Den här var sådär stretchig, det var det som räddade mig.
Hade jag haft bättre koll på mig själv hade jag haft med mig en vettig kamera lite oftare.
Den ser ju skitful ut!
Det är iallafall en sköldpadda.
En bling-bling sköldpadda.
Jag är en sjuk människa.
/ Fraj!

Everyone will have their day to die.

Okej, hej bloggen.
Sorry för radiotorkan.
Jag har inte riktigt haft tid för er.
Eller nu ljuger jag, igårkväll hade jag avsatt en massa tid för er, men då strejkade internetanslutningen från helvetet som vanligt, så då somnade jag ifrån er istället.
(Det var därför jag inte svarade när du ringde mamma!)
Men nu är jag tillbaka.
Som ni har saknat mig!
Hur har helgen varit?
/ Fraj!

morrn

God morgon.
Väckt av terrorsambon, men vi ska äta frulle ute så jag är glad ändå.
Hörs sen!
/ Fraj

Like a dancehall queen

Hej bloggen.
Sluta före sju på självaste långfredagen, påfyllning i chokladförrådet, gemensam ledig dag imorgon och alla hästar i skritten på söndag.
Kan det inte vara påsk oftare?
Vi tog dessutom en tur förut för att rasta Sture lite och fick med oss lite påskpynt hem.
Vackra svenska flickor från lilla landet Allemansrätt tog oss friheter och gick bärsärk i en  ansamling påskliljor vi hittade brevid vägen.
Nej mamma, det var varken blomlådor, en rondell eller en rabatt, jag lovar.
Får man göra så här?
Fan vet jag, jag vet bara att de blev fina i vårt kök.
Det tar vi oss en liten slurk ur nya vinlådan på, inte sant?
/ Fraj

Gratis är gott...

Men stulet luktar fan godast.
Sitter och sniffar på mig själv och min stulna bodylotion.
Mycket nöjd.
Sista dagen före ledig dag.
Kör bah kör.
Vill sovaaaaaa.
Eftersom jag använder en låda som är snudd på antik, beräknad till ca 40 år f.kr är det här hur det ser ut när man ska använda min dator numer.
Den blir för varm annars och sladden till min fiffiga lilla extrafläkt verkar ha tagit vägen nånannanstans.
Råkade ju glömma den stående på golvet inatt (hur man nu kan glömma det, den surrar ju som en mindre motorväg) och när jag tog upp den förut stendog den av värmeslag kraken..
Herregud, måtte den överleva de åtta veckor(?!?! Det var ju åtta månader nyss??) som är kvar innan jag ska hem...
Ha en fin långfredag mina vänner.
Det är just vad min kommer bli. Låååååång.
/ Fraj

Satans ice cream truck

Herre jesus, det här är bara så roligt.
Anna här har engagerat sig nåt otroligt i det här med spagettiglassen och tack vare henne kan jag stolt presentera DEN HÄR länken om man är intresserad i lite historia kring det fantastiska fenomenet, eller instruktioner om man skulle vilja göra egen.
... Eller, vi gör såhär istället.
Vi skaffar oss en spagettiglassmaskin.
/ Fraj

Ostern

Hej bloggen.
Jag bor inte längre ihop med Tina.
Hon är tillfälligt utbytt mot hennes maniska kocksyster.
Som plåster på såren för att hon inte kommer till Danmark i helgen och får äta födelsedagsmat håller vår lilla "påskmiddag" bestående av sillmackor och ägg på att urarta till nån slags sju-rättershistoria värdig kungafamiljen, minst.
Hon blir galen på att hon tycker att jag inte riktigt engagerar mig tillräckligt.
Men vad fan vet jag, vad äter man under påsken egentligen, förutom sill, lax och smågodis?
Rödvin och nattvardsbröd?
Mmmm, vad mysigt vi ska ha det....
Så ikväll ska vi iväg och handla eländet också.
Bland alla andra sista-minuten-påskkärringar som också ska bunkra påskmat inför helgen....
Åh, skjut mig.


/ Fraj

On melancholy hill

Hemma, levande och mätt.
Jag kanske tror på Gud trots allt.
Det lutar nämligen åt att han kommer låta mig behålla Tina över helgen ändå.
- Men vad skönt för dig, tänker ni nu, ta lite glass och lägg dig i sängen och mys, det har du förtjänat!
Ni är så kloka, lärjungar.
Jag kan inte annat än hålla med.
/ Fraj!

Äta, jobba, sova, dö.

Har Gyllene Tider på hjärnan.
De var ett av mina första favoritband och jag älskar fortfarande gamla Gyllene Tider låtar. Alltså dem som jag växte upp till. Inte skitlåtarna från Finn Fem Fel, hua.
Per Gessle var som bäst när han såg ut såhär. HAHAHAHA vilken man!
Min första favoritlåt någonsin tror jag var The Beatles, She loves you (yeah yeah yeah).
Mycket märkligt.
Men mamma har berättat åtskilliga gånger om hur jag trakasserat kassettspelaren i bilen på väg på husvagnssemester med den där låten om och om och om igen, så jag får väl lita på att det är sant.
Nåja, det var ju inte meningen att gräva ner mig i en musikalisk nostalgitripp, utan jag ville bara gnälla om att jag fastnat lite i äta-jobba-sova-dö träsket de senaste dagarna.
Överlever jag eftermiddagen ska jag allvarligt fundera på att hänge mitt liv åt Gud.
Vi har lite att göra.
Dessutom är våran bagare på sjukhus?!
FML!
/ Fraj!

Äckelsnusk

Men Frida, varför är inte du i badhuset och plaskar runt bland de andra små sälarna?
Nej, jag trivs bättre här, under täcket där jag kan lukta på blommorna (äta choklad.)

Fast inte ens det fick jag göra.
Vi har istället ägnat kvällen åt att ta hand om snuskäckeltvättmaskinen som Hajen lämnade här.
Tvärstopp så den vägrade tömma, efter hans tvätt.
Vattnet var svart.
Inte smutsbrunt alltså, svart.
Chefen höll på att svimma när det forsade ut på golvet.
Och lukten sen.
Det är synd att man inte kan ladda upp luktfiler på datorn än, för det hade jag velat dela med mig av.
Jag skojar inte när jag säger att reningsverk luktar bättre.
Den är inte borta än...

/ Fraj

1/4 år

Om tre månader, på minuten, sitter jag på Nu eller Aldrig Tattoo.
AMAMAMAMAMAMAMAMAGAD.
/ Fraj

Pasta al dente!

För några dagar sen (nästan en vecka alltså) tog vi tag i vårt lilla projekt spagettiglassen, som lite fallit i glömska långt där inne i frysen.

Mina förhoppningar var skyhöga, jag var som ett litet barn på julafton när jag med tindrande ögon packade upp kartongen'.
Jag har sällan blivit så besviken.

Det var verkligen bottenbetyg innan jag ens smakat den.
Det här måste väl ändå gå att kalla för falsk marknadsföring?
Tre små plastskålar med tillhörande töntig sked innehållande en klump binnikemaskar med nåt rött på.
Smaken var väl desto bättre, smakade som vaniljglass med jordgubbssylt och vit choklad gör i allmänhet, men wow-effekten uteblev.
Sjukt missnöjd tjej.
/ Fraj

Kackhaufen

Det här är lite pinsamt.
Vad är man för jävla hitte-på-låtsas-hästskötare som får ont i händerna och blir stel i ryggen av att mocka?
I synnerhet när man bara behöver mocka typ fem boxar per stall och strör resten.
Man blir bortskämd fort.
Jag trodde aldrig jag skulle säga det här, men jag saknar nästan (med betoning på nästan) Hajen.
Dessutom kommer inte ens Tina vara här i helgen.
Halva fredagen och hela lördagen kommer hon vara i jävla Danmark för att fira sin lillebror istället för att vara kvar här med mig?! Vad är det om?!
På tal om Hajen.
Berättade jag att han fick för sig att vi var bästa polers efter lilla fylleslaget i köket?
Han pratade med oss dagen efter och när jag stod högst upp i trappen för att ta på mig skorna innan vårt restaurang/bowling projekt kom han in från vart-han-nu-hållit-hus, visslade åt mig och började gestikulera om hur lång jag blev.
Ytterst obehagligt ögonblick.
Men det har fått mig att tänka på en sak.
Är det alltså såhär vi skulle gått till väga för att få honom att jobba bättre/snabbare/överhuvudtaget?
Tagit en, två, fjorton snapsar med honom första kvällen?
Att vi aldrig tänkte på det!
Jag måste läsa på lite om polsk vett och etikett innan han kommer tillbaka.
Passa på medan vi ligger på plus liksom.
Kom just på att han haft sönder tvättmaskinen, saknar honom inte längre.


Guhuuud, har så mycket gamla kort på den här datorn!
Skrutten, två år gammal.

/ FrajRindergulasch.

Jag har idag ätit det brutalaste tjöttet någonsin skådat.
Både fan och hans moster fick jag betala serrni.
På öret €6,66.
Det tyckte jag var coolt.
Sov gott.
Berätta förresten, har någon lurat er idag?

/ Fraj!

TeoretikerN

Hej igen bloggen.
Fortfarande flottigt hår, fortfarande sunkig, fortfarande i sängen men nu också konspirationsteoretisk.
Om jag hade varit 20 år på 1930-1940 talet, undrar om jag varit nazist och trott på den judiska konspirationen då.
Ibland, med ojämna mellanrum, intresserar jag mig för konstiga saker.
Har ägnat eftermiddagen åt att läsa om Anonymous, scientologi och tittat på Zeitgeistfilmer.
Sånt här är inte bra för mig, bomba mig med teorier, gärna framställda av en manlig röst modellen mörk och mäktig och jag sväljer allt.
Känner mig nu smått dum i huvudet och ska på en prommis för att rensa hjärnan.
Kan vi försöka prata om något normalt, ytligt vardagsprat sen?
/ Fraj!

Warhorse

Hej bloggen.
Jag har egentligen ingenting att säga, ligger på magen i sängen, har flottigt hår, är lite härligt ledig-söndag-sunkig och tar igen mig lite efter gårdagens sockerchock.
Jag blir lika bakis efter socker som efter sprit, är det normalt?
Och vilket är att föredra?
Jag borde bara resa mig upp, ta en dusch och göra nåt vettigt av dagen.
Men vad jag borde och vad jag gör är sällan samma sak.
Angående Warhorse vi såg igår...
Jag önskar så innerligt att jag kunde tala om i stora ordalag hur fantastisk och hur fin den var, hur den verkligen slog an på mina hjärtsträngar.
Men...
FY FAAAAAAAAAAAN vad töntig den var.
Att hästen dessutom hette Joey var nåt jag inte kunde sluta störa mig på under hela filmen.
Vem döper en krigshäst till Joey?! Hur respektingivande låter det?!
Jag borde verkligen skaffa mig ett hjärta, bli lite blödig.
Men jag är glad ändå.
Mamma upplyste mig om att vi faktiskt tecknade en extraförsäkring på Trasiga_Datorn när vi köpte den.
En sån försäkring som jag själv egentligen är alldeles för snål för och muttrar om hur meningslös den är men sen gråter blod över att jag inte har när (jag skriver inte ens om) jag lyckats tappa bort/ ha sönder prylen i fråga.
Tack mamma och tack mormor.

/ Fraj!

April fools

... Funderar på att gå in till Tina och flytta fram klockan en timme, bara för att luras.
Hmmm......
/ Fraj!

RSS 2.0